Gårdagen.
DATUM: 2013-03-29 | TID: 16:39:03 | KATEGORI:
Tips

Agerade kock igår och stod för middagen, så tänkte dela med mig av denhär goda maträtten som är så otroligt god och samtidigt nyttigt!
TILL 4 PERSONER:
2 romansallad
2 mangor
3 avkador
4 kycklingfiléer (600 g)
2 msk majsolja
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
JADEMARINAD:
4 vitlöksklyftor
1 dl kinesisk soja
1/2 vatten
2 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk riven färst ingefära
2 msk sesamolja
2 krm sambal oelek
TILLBEHÖR:
Jasminris eller glasnudlar (föredrar jasminris och så tar du den överflödiga marinaden över riset)
GÖR SÅHÄR:
1. Marinad: skala och pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. Häll över hälften i en liten skål och spara de till serveringen.
2. Skär av topparna på romansalladen och lägg dom som blomblad på tallrikarna.
3. Skiva gurkan. Skala och kärna ur och skär mangon i bitar. Klyv avokadon och ta bort kärnan och ta ut bitar med en tesked. (Jag använde dock avokadon till att göra en guacamole, mycket godare!) lägg grönsakerna på tallrikarna
4. Stek kycklingfiléerna.
5. tärna sedan kycklingen när den har svalnat. lägg sedan kycklingen i jademarinaden, låt marinera i ungefär 15 minuter.
5. lägg upp kyckligen på tallriken med allt de andra och servera